Cesal by Atlas logó. Cesal Slovakia S.r.o. | On-line rendelés: http://shop.atlashungary.hu | e-Mail: iroda[kukac]atlashungary.hu


→ Website
 → Termékek
  → Fugázók
   → Prémium porfugázó csillám hatással, 6 árnyalatban

Cesal termékek, száraz habarcsok burkoláshoz, falazáshoz, adalékok - Termékek.
A Cesal márka nem csak építőipari anyagokat jelent, hanem egyéb kiegészítőket is - Galéria.
A Cesal Slovakia S.r.o. elérhetőségei - Kapcsolat.
Cesal termékek Family családja - Főoldal.
Az Atlas lengyelországi vállalat és csoportja logója - Vállalatról.Cesal prémium porfugázó csillám hatással, 6 árnyalatban

Cesal prémium porfugázó csillám hatással, 6 árnyalatban.
- Ideális konyhákhoz
- Teljesen vízálló
- Padlófűtésre is alkalmazható
- Ideális zuhanykabinokhoz, fürdőszobákhoz és medencékhez
- Ellenáll zsír-, gyümölcslé- és szósz foltoknak

Megfelelőségi nyilatkozat megnyitásához kattintson ide.
Biztonsági adatlap megnyitásához kattintson ide.
Műszaki adatlap megnyitásához kattintson ide.

Jellemzők:

Ellenáll a szennyeződéseknek, zsír-, gyümölcslé- és szósz foltoknak
Ideális konyhákhoz
Teljesen vízálló – ideális zuhanykabinokhoz, fürdőszobákhoz és medencékhez
Padlófűtésre is alkalmazható

A termék leírása:

A Cesal Premium Epoxi Fugázó természetes kő (csempék, gresslapok, klinker) műkő és mozaik fal- és padló burkoló lapok fugázására. Használata javasolt gyakori foltoknak és mosásnak kitett helyeken, ellenáll a szennyeződéseknek és agresszív vegyi anyagoknak. Beltéri felhasználás: fürdőszoba, zuhanykabin, zuhanyzó, WC, konyha, mosókonyha, garázs, kazánház, üzletek. Kültéri felhasználás: erkélyek, teraszok, lépcsők.

Műszaki jellemzők

A termék megfelel az EN 13888:2009 szabvány RG követelményeinek: reaktív műgyanta fugázóhabarcs
Műszaki Engedély: 002-04/1171-2012

Jellemzők Vizsgálati szabványok Előírt értékek
Hajlítószilárdság ciklikus fagasztás-olvasztás után SR EN 12808-3 nagyobb mint 30 N/mm2
Nyomószilárdság ciklikus fagasztás-olvasztás után SR EN 12808-3 nagyobb mint 45 N/mm2
Zsugorodás SR EN 12808-4 kisebb mint 1,5 mm/m
Vízfelvétel 240 perc múlva SR EN 12808-5 kisebb mint 0,1 g
Kopásállóság SR EN 12808-2 kisebb mint 250mm3

Bekeverési és felhordási útmutató

Bekeverés: a kiszerelések mérete (flakonok és zacskók) megegyeznek a javasolt keverési arányokkal, az arányokat részleges felhasználás esetén be kell tartani. A (száraz) komponenst keverjük 3 percig. A B komponenst (edzőt) öntse egy, az A komponenst tartalmazó vödörbe. A flakont tartsuk függőlegesen, és hagyjuk a folyadékot szabadon áramolni mindaddig, míg áramlása magától meg nem áll. A flakon oldalán maradó folyadék fölösleges, és nem kell a keverékhez tölteni. A komponenseket keverjük körülbelül 3 percig. Tartsunk 5 perc szünetet, majd körülbelül 1 percen át ismét keverjük át a komponenseket. Félfolyékony, egységes színű anyagot kapunk (egy simító segítségével ellenőrízzük, hogy a vödör oldalán és alján nem maradtak elkeveretlen részek. A keveréshez kisfordulatszámú (kb. 600 fordulat/perc) elektromos keverőt használjunk. A keverés során az alulról felfelé mozgás javasolt.

Felhordás: A fugázóhabarcs a bekeveréstől számított 30-40 percen belül marad feldolgozható. A fugázóanyagot tömören és mélyen vigyük be a fugahézagokba. A felesleges fugázóanyagot a fugázógumi sima élével a felületről átlósan távolítsuk el. A fugázott falakat és padlókat a felhordástól számított 20 percen belül tisztítsuk meg nedves, kemény szivaccsal. Ezután a teljes felületet nedves cellulóz szivacs segítségével meg kell tisztítani. A szivacsot gyakran kell tiszta vízben kimosni. Abban az esetben, ha a burkolat felületén foltok jelennek meg, a felületet meleg mosószeres vízzel vagy alkohollal tisztítsuk meg. Figyelmeztetés: a fugázást abban az esetben szabad elkezdeni, ha a burkolólapok felragasztásához használatos ragasztó kikeményedett, a fugahézagok tiszták és szárazak. Nedvszívó, elszíneződésre hajlamos burkolólapok esetében ajánlott próbafugázást végezni.
Az egybefüggő felületeken mindig azonos gyártási idejű, azonos tételszámú anyagot használjunk.
A fugázott burkolat 24 óra múlva járható.

BEDOLGOZÁSI HŐMÉRSÉKLET: +15 °C és +25 °C között

MIN/MAX FUGASZÉLESSÉG: 1,5 - 6 mm (falon); 1,5 - 10 mm (padlón).

ANYAGSZÜKSÉGLET: 1,12 kg / 2 m2 15x15 cm méretű burkolólapokhoz, 3 mm-es fugaszélességhez.

Jelen információk a termék felhasználására vonatkozó alap irányelveket tartalmazzák, és nem mentesítenek azon kötelesség alól, hogy a kivitelezés, az építőiparra érvényes valamennyi jogi és műszaki szabályozásnak megfelelően, kellő gondossággal és a legjobb szakmai tudásnak megfelelően történjen, a munkavédelmi előírásokkal összhangban.

TÁROLÁS ÉS SZÁLLÍTÁS: légmentesen zárt eredeti csomagolásban, száraz körülmények között (legjobb raklapon), +10 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten. Tárolási idő, a megadott feltételek betartásával, a gyártástól számított 18 hónap.

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

A komponens
Epoxidtartalmú vegyületeket tartalmaz. Kövesse a gyártó utasításait. Irritáló. Szem és bőrizgató hatású. Bőrrel érintkezve irritációt okozhat. Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. Gyermekektől elzárva tartandó. A bőrrel való érintkezés kerülendő. Az anyagot és edényzetét speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni. Megfelelő védőkesztyűt kell viselni. Lenyelése esetén azonnal forduljon orvoshoz, az edényt vagy a címkét mutassa meg.

B komponens
Mérgező. Égési sérülést okozhat. Ne nyelje le és ne lélegezze be az anyagot. Szem és bőrizgató hatású. Bőrrel érintkezve irritációt okozhat. Gyermekektől elzárva tartandó. Ha szembe kerül, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. Védőkesztyű/védőruha/szemvédő/arcvédő használata kötelező Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvost kell hivni. Ha lehetséges, a címkét meg kell mutatni. Az anyagot és edényzetét speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni.


Copyright © by Cesal Slovakia S.r.o. All Rights Reserved.
SK. Bratislava, Sabinovská u. 12.
Link-up: iroda[kukac]atlashungary.hu | Shop: http://shop.atlashungary.hu
Általános Szolgáltatási Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói tudnivalók
Copyright © by Ibituba.hu for Cesal Slovakia S.r.o.